Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanév Német Nyelvű Vers és Prózamondó Versenyről

TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanév Német Nyelvű Vers és Prózamondó Versenyről

 

A 2019/2020. tanév Német Nyelvű Vers és Prózamondó Verseny budapesti döntőjére 2020. február 8-án szombaton 9,30 órától kerül sor a Soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskolában.  (1239 Budapest, Hősök tere 18-20.)

 

A Fővárosi Szavalóverseny vers és prózakategória első és második helyezettjei (1-12. osztályig) tovább jutnak a Regionális versenyre, mely 2020. március 6-án Mosonmagyaróváron lesz.

A német nemzetiségi tanulók vers- és prózamondó versenyének Országos döntőjét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2020. május 22-én 11 órai kezdettel a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban (XX. ker. Serény utca 1.) rendezi meg.

(A részleteket a továbbjutó diákok részére a Fővárosi Döntő után közöljük. A továbbjutó gyerekek és kísérőjük részére a Fővárosi Német Önkormányzat biztosítja az utazási és étkezési költségeket.)

 

A Fővárosi Versenyen nincs kötelező előadandó, csak egy szabadon választott mű (vers vagy próza)!

Az összes alsó tagozatos kategóriában az előadás 1,5 – 2,5 perces lehet.

Az összes felső tagozatos kategóriában az előadás 2 – 4 perces lehet.

Az összes középiskolai kategóriában az előadás 4 – 6 perces lehet.

Az országos és regionális döntőbe jutott tanulók a versenyen minden német irodalmi nyelvi kategóriában egy vagy két szabadon választott szöveg (vers vagy próza) előadásával szerepelnek. Amennyiben egy versenyző két szabadon választott művet ad elő, az egyik szövegnek magyarországi német írótól kell származnia (az egyik természetesen lehet a fővárosi versenyen előadott mű).

 

Szavalókörlevél 2020

...megosztás