Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő XIII. nemzetközi döntője Budapesten

Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő XIII. nemzetközi döntője Budapesten

Fazekas Ella és Jakubovics Gergely képviselik Magyarországot a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő XIII. nemzetközi döntőjében Budapesten

Aktuális témákban mélyednek el, életre szóló élményeket szereznek, és széles közönség előtt fejtik ki a véleményüket – mindezt középiskolás tanulóként és német nyelven. Fazekas Ella és Jakubovics Gergely, a magyarországi fordulók győztesei izgatottan várják a megmérettetést a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő egyhetes nemzetközi döntőjében, melynek idén Budapest ad otthont.

Október 6-án 24 fiatal utazik Budapestre, akik a saját országukban a legjobb vitázóknak bizonyultak. Azok a középiskolás diákok, akik a németet idegen nyelvként tanulják, és szívesen folytatnak eszmecserét aktuális témákról, először a saját iskolájukban, majd az országos fordulókon vitázhattak. A nemzetközi döntőbe az országos döntők első és második helyezettjei jutottak be. A magyar versenyzők a döntőben tizenkét közép- és kelet-európai ország legjobb középiskolás vitázóival ismerkednek meg és mérik össze tudásukat.

A XIII. nemzetközi döntő a versenyév ünnepélyes csúcspontja, melyet a döntővita zár, ahol a legjobb négy tanuló vív szópárbajt az idei nemzetközi győzelemért. Az idei döntő vita központi kérdése:

„Korlátozzák-e személyre szabottan a repülőutak számát?”

Jöjjön el, és tapasztalja meg személyesen a fiatalok lelkesedését, az izgalmat és kövesse a vélemények viadalát közvetlen közelről!

A döntő fővédnöke Enyedi Ildikó filmrendező és Wilhelm Droste író.

  1. október 10. (csütörtök) 11:30 órától

Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 1416.)

 A rendezvény német nyelven folyik magyar nyelvű szinkrontolmácsolással a helyszínen. Interjú készítés esetén biztosítunk német nyelvű tolmácsolást. Kérjük, hogy igényét előre jelezze a presse@goethe.hu email címen vagy a +3670 866 0029 telefonszámon.

Minden érdeklődő, aki nem tud személyesen eljönni, megnézheti a döntővitát honlapunkon vagy a Facebook-oldalunkon is élőközvetítésben.

A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

Sajtókapcsolat:
Virág Zsuzsanna
Tel: +3670 8660029
E-mail: presse@goethe.hu

www.jugend-debattiert.eu (német)

https://www.goethe.de/ins/hu/hu/spr/unt/ver/jdi.html?wt_sc=ungarn_jdi (magyar)

www.facebook.com/JugendDebattiertInternational

Jakubovics Gergely Fazekas Ella vitaFotó: Selmeczi Tamás

...megosztás