Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

MEGHÍVÓ: Az INFINITEZIMAL kulturális kiadvány 13., a magyar kultúrának szánt, Vil(e)ág című számának szegedi bemutatója

MEGHÍVÓ

2019 október 9. és 10. között a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete a Francia Köztársaság szegedi tiszteletbeli konzulátusa, valamint a Szegedi Alliance Française az INFINITEZIMAL kulturális kiadvány 13., a magyar kultúrának szánt, Vil(e)ág  / A világ jól van megépítve című számának szegedi bemutatója alkalmából  multikulturális és összművészeti rendezvénysorozatot szervez.

O któber 9. szerda, 18.00 órakor, a szegedi Corso Café

Az INFINITEZIMAL – Vil(e)ág  / A világ jól van megépítve folyóiratszám bemutatóján részt vesznek: Sebastian-vlad Popa a folyóirat főszerkesztő-igazgatója, Gavril Țărmure a folyóirat kiadója, Tudor Chirilă, a Román Televízió felelős szerkesztője, George Volceanov, író és műfordító, valamint Ioana Crăciunescu színésznő és költő. A zenés betétdarabok Márkos Albert (cselló) és Mezei Szilárd (brácsa) magyarországi és szerbiai zenészek előadásában szólalnak meg.

image002

Október 10. csütörtök 18.00 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezetének kiállítótermében

A Foto Magna nemzetközi fotókiállítás főleg romániai és magyarországi jeles fotóművészek munkáiból mutat be válogatást, amelyek a Besztercei Koncerttársaság Alapítvány (Societatea de Concerte Bistrița) átfogó kulturális projektje keretében szervezett Besztercei Nemzetközi Fotótáborban születtek. A kiállítás megnyitóját kortárs zenei koncert egészíti ki, amelyen magyarországi és szerbiai zenészek – Csányi Zoltán (nagybőgő), Márkos Albert (cselló), Mirjana Raić Tepić (ének) és Mezei Szilárd (brácsa) – Márkos Albert és Mezei Szilárd Vasko Popa szövegeire írt szerzeményeit adják elő.

A belépés ingyenes.

Kérjük jelezzék részvételüket!

...megosztás