Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Ilyen lesz a bajai német ÁMK új sportcsarnoka

Ilyen lesz a bajai német ÁMK új sportcsarnoka

  1. szeptember 18-án, sajtótájékoztatót tartott Csubákné Besesek Andrea, Baja város alpolgármestere, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, Szauter Terézia, az MNÁMK főigazgatója,Dörte Christensen, német igazgató és dr. Révfy Zoltán, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának titkára.
    A témát az intézmény területén felépülő új sportcsarnok szolgáltatta. Dr. Révfy Zoltán köszöntötte a résztvevőket. „A sajtótájékoztatón elsősorban a környéken élő lakosokat és a város közvéleményét szeretnénk tájékoztatni az intézmény területén elindult építkezésről.”
    Csubákné Besesek Andrea elmondta, hogy egy kosárlabdapálya méretű küzdőtérrel rendelkező, az előírások szerint szükséges kiszolgáló tereket is magában foglaló, kettéosztható tornacsarnok felépítésére nyílik lehetőség. „Két éve várunk arra, hogy elindulhasson ez a beruházás. Szeretném kiemelni azt az összefogást, amelynek eredményeként elkezdődött az építkezés! A Német Szövetségi Külügyminisztérium, a Magyarországi Németek Önkormányzatán keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Miniszterelnökség is támogatta a terv megvalósulását. Alpolgármesterként azt mondhatom, nagy öröm számunkra, hogy egy csarnokkal bővül a bajai sportolási helyszínek köre! A város vezetése természetesen hozzájárul a csarnok elkészültéhez!”

Dörte Christensen német igazgató szerint a most épülő sportcsarnok kiváló példája a német-magyar együttműködésnek. „Ritka, hogy a német állam félmillió euro támogatást nyújt ilyen célra, úgyhogy nagy győzelem ez intézményünk sportoktatásának, és elismerése az MNÁMK-ban folyó magas színvonalú nevelő-oktató munkának! Külön köszönet a német nagykövetség közreműködéséért!”
Szauter Terézia főigazgató arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy nagy szükség van a beruházásra. A már meglévő sportcsarnok akkor volt elegendő, amikor fele ekkora volt az intézmény. „42 osztály, heti 200-nál is több testnevelés óráját ebben az egy csarnokban lehetetlen megszervezni. Ahhoz, hogy az óvodásoktól kezdve az általános iskola, a gimnázium és a szakgimnázium tanulói is élhessenek a mindennapos testmozgás lehetőségével és szabad idejükben is sportolhassanak, több fedett térre van szükség. Ezért nagyon örülünk, hogy diákjaink a következő tanév elejétől birtokba vehetik az új létesítményt!”
A munkálatokat – a 2019. augusztus 7-én megkötött vállalkozási szerződés alapján – 2019. augusztus 31-én kezdte meg, a közbeszerzésen nyertes Aktív Kft. A kivitelező nettó 434.441.000,- Ft, bruttó: 551.740.000 Ft értékben vállalta, hogy 10 hónap alatt befejezi a munkát és legkésőbb 2020. június 13-án az MNÁMK rendelkezésére bocsátja az új sportcsarnokot.
Az építkezés idejére az építtető Közalapítvány valamit az intézmény vezetése kéri a környéken élők megértését és türelmét.

image001 image002