Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR VÁROSLŐDÖN

Sokat tanultunk az összetartozásról és együttműködésről.”

Június 24. és 29. között idén immár 24. alkalommal tartották meg Városlődön a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának színjátszó táborát. A rendezvénynek az Iglauer Park adott otthont, gyönyörű környezetben összesen 51 általános iskolás gyerek vett részt rajta. Három német nemzetiségi oktatási intézményből – a pécsi Koch Valéria Iskolaközpontból, a kislődi és a nemesnádudvari általános iskolából – érkezett diákok az év közbeni színjátszó napok korcsoportos nyerteseiként jutalom gyanánt kapták a táborozást.

Berta Erzsébet táborvezető, a Koch Valéria iskolaközpont drámapedagógusa elmondta, hogy a gyerekek a szerepjátékok, kisebb jelenetek révén is új technikákat gyakorolnak, fejlődik a fantáziájuk és kreativitásuk. Tapasztalatot gyűjtenek, új szerepekbe lépnek, és ez segít a gátlások lebontásában és az önbizalom növelésében. Bár hagyományosan egész héten a záró esti előadásra gyakoroltak, kézműves foglalkozásokra és egy közeli szabadidőpark meglátogatására is jutott idő.

A záró esti előadáson rokonok és érdeklődők előtt adták elő a gyerekek az egész hetes felkészülés eredményeként létrejött produkciót. A hőség mellett a lámpaláz is fűtötte őket, de a siker nem maradt el.

A már hagyományos színjátszó tábor megrendezése a MNOÖ baráti támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő (NEMZ-TAB-19-0076), az Egyesület a Magyarországi Német Nyelvű Amatőr Színjátszásért, a Városlődi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Városlőd Község Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

színjátszó tábor 1 színjátszó tábor 3 színjátszó tábor2

...megosztás