Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó

MEGHÍVÓ

image002image001                                           image003

 

A décsei, Arad megyei Junii Crișului (A Körös Ifjai) népzenei együttes először vesz részt meghívottként a 21. szöregi (Szeged) Rózsafesztiválon

2019 június 22-én 18.45 órától a décsei, Arad megyei Junii Crișului népzenei együttes a Budapesti Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete és a Rózsahölgyek Rendjének meghívására előadást tart a Magyarországon nagy hírnévnek örvendő és európai szinten is kiemelkedő fontosságú szöregi (Szeged) Rózsaünnep 21. évfordulója keretében. A rendezvény helyszíne: Pálya tér, Szeged 6771.

A klarinétos Toader Birău által vezetett décsei (Arad megye) Junii Crișului népzenei együttes 1992-ben alakult és a mai napig számos belföldi és külföldi fesztiválon, versenyen és mezei ünnepen vesz részt és szerez díjakat. Az előadás keretében Cosmina Brădean és Alexandru Pop szólisták Zaránd vidékének és a Fehér-Körös völgyének népdalait adják elő, olyan zenészek kíséretében, mint Toader Birău – klarinét, George Omota – tárogató, Constantin Mateș – tárogató, Romică Rus – szaxofon, Raul Bărbătei – szaxofon, Adrian Stan – harmonika, Chirion Omota – kisdob és Gheorghe Tâț – nagydob és egyben az együttes oktatója.

 

A belépés ingyenes.

...megosztás