Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

Úton van a Cziffra Központ // Roma kultúra a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen

Úton van a Cziffra Központ

 

Roma kultúra a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen

 

A roma kultúrát hozza közelebb a közönséghez az Úton van a Cziffra Központ című rendezvénysorozat, mely szentendrei állomásának a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ad otthon.

A szentendrei MANK Galériában Emlék-Álom-Kutya-Világ címmel roma festőnők kiállítása tekinthető meg, majd a festmények között hagyományos kézműves technikákat elsajátítva készíthetünk kiegészítőket, illetve magunk is festőművészekké válhatunk, sétánkon pedig a festők városa művészeti életét ismerhetjük meg közelebbről. A kisebbeket a Banyamesék bábjáték, a nagyobbakat a Canarro együttes gypsy jazz dallamai várják, majd az este folyamán a „Cigány magyar” című színházi előadás mutat tükröt az együttélésről.

————————————————————–
Az ÚTON VAN A CZIFFRA KÖZPONT programsorozat során megismerkedhetünk a Budapesten épülő Cziffra Művészeti Központtal, amelynek a célja, hogy roma és nem roma magyarok számára teremtsen egy olyan közösségi teret, amely bemutatja a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét a cigány kultúra nemzetiségi hagyományaival, művészeti örökségével és kortárs jelenével a képzőművészettől a könnyűzenén át a színpadi produkciókig.
Annak érdekében, hogy már a központ megnyitása előtt is minél többen megismerhessék az intézmény nevét és ízelítőt kaphassanak már előzetesen vállalt küldetéséből, 2019 nyarától egy 13 állomásos országos roadshow-n mutatkozik be a legkülönfélébb kulturális előadásokkal. A rendezvénysorozat nem titkolt célja a szemléletformálás is egyben, hiszen a kulturális produkciók által kézzelfoghatóvá válik, hogy együtt alakítjuk és képezzük legfőbb kulturális értékeinket már többszáz éve.
————————————————————–

HELYSZÍN: MANK Galéria és Szentendrei Régi Művésztelep
(Szentendre, Bogdányi u. 51.)

IDŐPONT: 2019. június 15., szombat 10:00 – 21:00

Részletes program: Úton van a Cziffra Központ Program

 

Üdvözlettel:

Takács Erzsébet
kommunikációs igazgató
M +36 20 420 70 22
erzsebet.takacs@alkotomuveszet.hu
www.alkotomuveszet.hu

...megosztás