Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

SAJTÓMEGHÍVÓ Bándra, a 7. német nemzetiségi tanösvény ünnepélyes átadására

Meghívó a bándi tanösvény átadására

 

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Bándi Német Önkormányzat tisztelettel hívja a sajtó munkatársait a bándi német nemzetiségi tanösvény ünnepélyes átadására 2019. június 1-jén.

A részleteket a mellékelt meghívó tartalmazza.

MEGHÍVÓ tanösvény-átadó Bánd

Ez idáig hat település készítette el a maga német nemzetiségi tanösvényét: Somberek (Baranya megye), Pilisszentiván (Pest megye), Feked (Baranya megye), Tarján (Komárom-Esztergom megye), Mecseknádasd (Baranya megye) és Bátaszék (Tolna megye), és rövidesen további két helységben – Bándon (Veszprém megye) és Csolnokon (Komárom-Esztergon megye) – nyílik meg hasonló tematikus út.

Az említett tanösvények létrejötte a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata általános, valamint oktatási stratégiájára vezethető vissza: jövőbe mutató választ kerestek arra a kérdésre, hogy vajon melyek azok a modern eszközök, amelyek segítségével a hazai németség kulturális öröksége továbbörökíthető.

Az említett tanösvények az egyes falvakban-városokban élő német közösség egyedi jellemzőit emelik ki. A tematikus ösvényeket minden korosztály szívesen látogatja, hiszen különleges módon mesélnek hazánk második legnagyobb lélekszámú nemzetiségének múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A német nemzetiségi tanösvények a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kezdeményezésére, a Németországi Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával épülhettek, illetve épülhetnek meg.

Tisztelettel kérjük, jelezd részvételi szándékodat: vagy erre az email-re válaszolva, vagy a +36 20 3191 560-as telefonszámon!

 

Köszönettel vesszük a híradásokat.

 

Üdvözlettel:
Szeiberling Krisztina

– – –
szeiberling.krisztina@ptigroup.hu
Tel.: 20/3191-560

PTI Communications Kft.
7621 Pécs, Ferencesek u. 7/b
– – – – – – – – – – – – – – – –

...megosztás