Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

Újraválasztották Ambach Mónikát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Közgyűlése április 27-i ülésén döntött a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) igazgatói posztjának betöltéséről. A képviselők egyhangú döntést hoztak, miszerint az intézményt továbbra is az eddigi igazgató, Ambach Mónika vezeti.

 

image001

Ambach Mónika az intézmény alapítása óta áll annak élén. A Zentrum kezdeményezései, mint például az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnep, Blickpunkt – Képek versenye vagy a TrachtTag egyedülállóak a nemzetiségi programok között. Az intézmény 2013 óta felel a Magyarországi Németek Házában tartott rendezvények megszervezéséért. Egy-egy rendezvényévadban vagy ezer vendég látogat el a felolvasóestekre, pódiumbeszélgetésekre, filmbemutatókra és színházi elődadásokra, kiállításokra és gyermekprogramokra. A könyvtár pedig egy biztos pont a németséggel foglalkozó kutatóknak. Az intézmény a Zentrum.hu – Magyarországi némethírek weboldala és a közösségi médiafelületei által az elmúlt másfél évtized alatt egyike lett a legfontosabb német nemzetiséggel kapcsolatos hírforrásoknak.

A Zentrum csapata is változatlan marad. A munkatársak továbbra is azon dolgoznak, hogy támogassák a magyarországi német intézmények, szervezetek munkáját, elősegítsék az információáramlást, illetve folyamatosan tudósítsanak a magyarországi németeket érintő kérdésekről. Nem utolsó sorban pedig a rendezvények által innovatív módon mutassák be a magyarországi német közösséget.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár 2019 őszén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

...megosztás