Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

MEGHÍVÓ: A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi fiókintézete a II. Szegedi Bölcsészfesztiválon

image002

MEGHÍVÓ

A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi fiókintézete a II. Szegedi Bölcsészfesztiválon

 

A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi fiókintézete 2019 május 7–8. között első alkalommal vesz részt a II. Szegedi Bölcsészfesztiválon, amelyet a SZTE Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi Kara szervez. Az éves rendszerességgel jelentkező Bölcsész Feszt célja, hogy tudományos és kulturális antropológiai előadások, kiállítások, koncertek, hagyományos és nemzetközi táncbemutatók és tánckurzusok segítségével konszolidálja a városvezetés, az egyetem és a kulturális intézmények közötti együttműködést.

 

  1. május 8-án, szerdán, 15.00–16.30 óra között az RKI Szegedi fiókintézete az esemény partnereként standdal jelentkezik az SZTE BTK főépületének Auditorium Maximumában (6722 Szeged, Egyetem u. 2.) a „Kaleidoszkóp” programon, ahol további kulturális intézménnyel közösen a nemzeti kultúrát és civilizációt ismerteti a nagyközönséggel. Az érdeklődők nyelvi és egyéb teszteken keresztül betekintést nyerhetnek a román nyelv, civilizáció és kultúra rejtelmeibe – a foglalkozásokat Szabó Zsolt, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatója, a Román Nyelvi Intézet meghívott előadója vezeti és tervezte.

 

A rendezvény további partnerei: American Corner, Szegedi Nemzetiségek Háza, Alliance Française Szeged, Frankofón Egyetemi Központ, Akadémiai Kiadó, szegedi Könyvmolyképző, hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum.

A Bölcsész Feszt 2 részletes programja:

http://www.arts.u-szeged.hu/esemenyek/bolcseszfeszt-2019/bolcseszfeszt-2

...megosztás