Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Pécsi programajánló

image (1)

image

Kultúra & kulinária

 

“Pécs városa a magyarországi németség fontos központja. Az évszázadok alatt számtalan olyan nemzetiségi érték halmozódott itt fel, amelynek jelenléte ritkán, vagy egyáltalán nem tudatosul a mai emberekben. A Pécsi Német Önkormányzat ezért új szemléletmóddal szeretne rávilágítani a magyarországi német elődeink ránk hagyott örökségére: a kulturális értékeink egy szeletét, a színházat szeretnénk a nagy- és dédszüleink által ránk hagyott ételek megismerésének lehetőségével ötvözni.

Önkormányzatunk együttműködő partnereivel 2019-ben több alkalommal is szeretné a színházat és a kulináris élvezeteket ötvözve hagyományainkat, örökségünket alkalmanként 50-100 fő részére élvezhetővé, átélhetővé tenni.

Az estek keretében egy-egy német nyelvterülethez (németországi, osztrák, svájci, magyarországi német) kapcsolódó 50-60 perces színházi élmény mellett az adott régió ételeit is megismerheti közönségünk. A Trafik étterem reményeink szerint kiváló helyszínnek fog bizonyulni.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációját a Lenau Ház telefonján (+36 72 332 515), vagy a Pécsi Német Önkormányzat elektronikus elérhetőségén teheti meg: dsfuenfkirchen@gmail.com

 

Belépőjegyet nem szedünk, de kedves nézőinket arra szeretnénk kérni, hogy egy-egy 2500 Ft-os támogatójegy megváltásával támogassák rendezvényünket. A támogatójegy egy német nyelvű színházi esemény megtekintésére, valamint egy vacsora elfogyasztására (pezsgő, főétel, desszert) jogosít fel.”

 

Flódung János, a Pécsi Német Önkormányzat elnöke

...megosztás