Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Pécsi Német Misékre kórust keresünk

Kedves német önkormányzatok!
Évtizedeken keresztül Pécsett a Belvárosi Templomban (Dzsámi) folyamatosan német miséket tartottak.

Sajnos egyre kisebb az érdeklődés, de ennek ellenére nem szeretnénk, hogy megszűnjön ez a szép (valóban több évtizedes) német mise Pécsett.

Idéntől a Ferencesek Templomában (Leőwey Gimi alatt, a Ferencesek utcája végén) folytatódnak a Pécsi Német Misék, a hónap 3. szombatján!

Kórusokat keresünk, akik fel szeretnének lépni, a misét énekekkel kísérni. Kántor adott a templomban, szívesen orgonál, ha valakinek nincs kántora!

A következő időpontokra keresünk tehát kórusokat:

  1. április 13.,
  2. május 18.,
  3. június 15.,
  4. július 20.,
  5. augusztus 17.,
  6. szeptember 21.,
  7. október 19.,
  8. november 16.

Amely kórus szeretne szerepelni a misék valamelyikén (vagy több alkalommal akár), jelentkezzen kolléganőmnél Brandt Ritánál: ritabrandt8@gmail.com

Ő tud a továbbiakban minden feltételről információt adni!

Anyagi lehetőségek nem teszik sajnos lehetővé útiköltség vagy más fizetését. Ezt esetleg a helyi német önkormányzattal vagy a megyei német önkormányzattal, megyei német Szövetséggel lehetne megbeszélnetek.

Amit mi itt fel tudunk ajánlani, a pécsi Püspökkel is már megbeszélve, hogy egyházi helyszíneket, épületeket belépőjegy nélkül meg tudnak mutatni a csoportnak. (Tehát egy kirándulásnak is felfogható Baranyába, Pécsre.)

Természetesen a mise az MR4 rádió nemzetiségi adásában másnap vasárnap 10:00 órakor közvetítésre kerül, országos adásban!

Köszönettel: Schmidt Zoltán

...megosztás