Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

Bolgár foglalkozás a legkisebbeknek: Baba-mama klub

ded3291b-59ce-477d-9835-d24ea391738f

Bolgár foglalkozás a legkisebbeknek: Baba-mama klub
Szülői kezdeményezésre február 3-tól bolgár foglalkozást indítunk a legkisebbeknek. Helyszínnek a Bolgár Művelődési Házat képzeltük el, de felújítás miatt ideiglenesen a Szent Trifon kápolnában tartjuk Anataszij Szultanov archimandrita szíves engedelmével.
Elképzelésünk szerint nem csupán az iskolába készülő gyerekek, hanem a legkisebbek is részt vennének anyukájukkal (vagy apukájukkal) együtt. Tudjuk, hogy a legnagyobb igyekezet mellett is milyen nehéz rendszeresen ápolni a gyerekek bolgár nyelvtudását. A fiatal pedagógus, Kamelija Delionova segítségével az anyukák útmutatásban részesülnek, verseket és dalocskákat, mondásokat és játékokat tanulnak, melyekkel elfoglalhatják gyermeküket. Hadd halljanak gyermekeink bolgár beszédet, bolgár énekeket már egészen kicsi koruktól. Szeretnénk létrehozni egy e-mail levelezőlistát is, melynek révén a szülők segédanyagokat kaphatnak a gyerekekkel való foglalkozáshoz. Minden nap egy kicsit: „sok kicsi sokra megy” – tartja a mondás. Szóról szóra, dalról dalra, lépésről lépésre – dolgozzunk gyermekeinkért!
Február 3-ától, minden vásárnap 10 és 12 óra között a Szent Trifon kápolnában a Budapest IX. kerület Vágóhíd utca 15. szám alatt. A foglalkozások gyerekeknek és szülőknek egyaránt ingyenesek.
Bábelőadások, zenés foglalkozások, tánc és ének – bolgár nyelven!
Ha szeretnének részt venni a foglalkozásokon, kérjük, forduljanak a Bolgár Országos Önkormányzathoz a 216-4210-es telefonszámon vagy e-mailben a bolgonk@bul.hu címen.

...megosztás