Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Átadták a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat

Átadták a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat

    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (MTI) – Átadták a 2018-as nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat csütörtökön Budapesten, az idén hat nemzetiség tizennyolc középiskolás diákja részesült az elismerésben.

Az ösztöndíjakat jelképező okleveleket Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fürjes Zoltán helyettes államtitkár adta át.
Soltész Miklós az ünnepségen elmondta, hogy eddig több mint százhúsz fiatal kapott nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat, amely meghatározó segítséget adhat számukra. Az ösztöndíjasok a támogatást jó tanulmányi eredményeik, valamint a közösségben végzett tevékenységükért nyerték el, és a lehetőség, amelyet kaptak, egyben feladattal is jár – fűzte hozzá.
A 2011-ben megalapított nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj célja, hogy támogassa a Magyarországon őshonos nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolás diákokat abban, hogy felsőfokú oktatási intézményben tanuljanak tovább. Az ösztöndíjat elnyert diákok az érettségi vizsgát megelőző két tanévben – azaz 2018 szeptemberétől 2020 júniusáig – húsz hónapon keresztül havi 60 ezer forintban részesülnek.

NTÖ 2018 díjazottak

...megosztás