Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

A tudomány mindenkié

Kecskeméten, a megyei könyvtárban tartott konferenciát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szláv filológiai tanszéke. Az eseményen a tanszéken folyó tudományos munkával ismerkedhettek az érdeklődők.

image024

Bölcsészettudományi konferencia helyszíne volt ma (csütörtökön) a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. Az ELTE Szláv filológiai tanszékének tanárai és hallgatói tartottak előadásokat a legkülönfélébb szlavisztikai tudománykörbe tartozó témákról. Nyelvészeti, irodalmi és történelmi megközelítésű beszámolók is terítékre kerültek. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a konferencia egyik fontos szerepét abban látja, hogy lebontja az előítéleteket, amelyek abból fakadnak, hogy nincs elég ismeretünk a szóban forgó másik kultúráról.

Ramháb Mária könyvtárigazgató a könyvtár nyitottságát hangsúlyozta, valamint arról is szólt, hogy az intézmény számos nemzetiségi nyelvű könyvvel rendelkezik, és minden fontos, nemzetiségeket érintő közgyűlési döntést, mérföldkövet rögzít adatbázisában. Dr. Bocskov Petrov Jordán, a bolgár önkormányzat elnöke kiemelte: Kecskemét térségében, Cegléden és Nagykőrösön korábban sok bolgárkertész dolgozott.

...megosztás