Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

GENOCÍDIUM 101 – Történelmi dráma a Pacsírtavár című regény alapján

1

GENOCÍDIUM 101 – Történelmi dráma a Pacsírtavár című regény alapján 

2018.04.24. 18 óra  – Csokonai Művelődési Ház

GENOCÍDIUM, AZ ÖRMÉNY HOLOKAUSZT

A Genocídium, az örmény holokauszt minden örmény identitású megemlékező számára fontos és meghatározó, éljen akárhol is a világban!

Minden év áprilisában országszerte megemlékezések zajlanak az örmény genocídium kapcsán. Újra és újra átéljük a tragédiát, amely egy nemzet sorsát határozta meg. Színházunk feladata mindezt professzionális módon évről évre újszerűen bemutatni a közönség számára, különleges tekintettel azokra a már meglévő vagy lehetséges nézőinkre, akik oly keveset tudnak a Genocídium történéseiről.

Örményország egész történelme nem áll egyébből, mint lakosságának kitartó és egyenlőtlen küzdelméből saját önazonossága és kultúrája védelmében. Nemzetiségi színházként ugyanezzel a törekvéssel készítjük előadásainkat, azon belül kiváltképp genocídiumi színdarabjainkat. Célunk, hogy minél szélesebb körben eljuttassuk az üzenetet: mindez megtörtént, igaz. A történelmi tények magukért beszélnek. Az örmény nép kitartásának köszönhetően mostoha sorsa ellenére is független, egyéni nemzeti kultúrát alakított ki, amely követendő példát mutat számunkra a magyarországi nemzetiségi kultúra megőrzésének korában.

Társulatunk valódi küldetése az események kézzelfoghatóvá tétele a mai kor számára. Szeretnénk nem mindennapi katartikus élményben részesíteni nézőinket a színház eszközein keresztül. Szeretnénk útravalót adni a színházi élményen túl: elgondolkodtatni, nem elriasztani, tényfeltárni és igazságokat keresni!

Színházunk idei koncepciója egy izgalmas, újszerű, ugyanakkor tradicionális, igaz történetekkel tűzdelt zenés utazás, amely méltó emlékezés örmények és nem örmények számára egyaránt.

Várunk minden érdeklődőt nagy szeretettel a GENOCÍDIUM 101 című előadásunkra, melynek időpontja: 2018. április 24. 18 óra, helyszíne: Csokonai Művelődési Ház (Budapest, 1153 Eötvös u. 64-66.) !

 

Üdvözlettel:

Artashat Örmény Nemzetiségi Színház Társulata

Repertoár Zene

 

2 3 4 5 eszter linda peter

Genocídium 101

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház  Genocídium 101 című előadása 2016. április 26-án az örmény genocídium 101. évfordulója alkalmából került színpadra. Az egy felvonásos dráma Antonia Arslan: Pacsirtavár című regénye nyomán készült. Az előadás egy örmény származású férfi, Armen álmába kalauzol el minket. 

Még több

Szereplők:

Armen – Pintér Gábor

Lucia – Koncz Eszter

Achonik – Tóth G.-Keller Linda

Tovább ebben a témában

 

 

Kapcsolatfelvétel:
szervezes@artashatszinhaz.hu
artashatszinhaz@gmail.com
+36 70 6 177 679
+36 20 9 262 831

...megosztás