Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Német cserediákok fogadásának lehetősége

Kedves Kollégák!

Szántó Fanni vagyok, a YFU Hungary nemzetközi diákcsereprogram munkatársa.
A magyar YFU már több, mint huszonöt éve dolgozik egy toleránsabb, nyitottabb társadalom megteremtése érdekében. Célunk a kultúrák közötti megértés, a kölcsönös tisztelet és társadalmi felelősségvállalás elősegítése fiatalokat, családokat és közösségeket célzó oktatási csereprogramokon keresztül. Szervezetünkről, és programjainkról részletesebben a http://yfu.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Mint minden évben, idén is közel 25 középiskolás diák érkezik országunkba szervezetünkön keresztül, hogy egy évet tölthessenek Magyarországon, önkéntes fogadócsaládoknál lakjanak, és helyi középiskolákba járjanak.

Rövid bemutatkozóikat az alábbi linken találják: http://yfu.hu/diakok.

Jelenleg főként német diákjainknak keresünk fogadócsaládot – egyelőre három lánynak és egy fiúnak, de ez a szám még nőni fog, hiszen a diákok számára a jelentkezési határidő április elseje.

Amennyiben van olyan család, akit érdekelne egy német nemzetiségű (magyarul nem beszélő, angolul jól beszélő) 15-16 éves diák fogadása, illetve amennyiben bármilyen kérdésük van a programmal, szervezettel vagy a diákokkal kapcsolatban, kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot alábbi elérhetőségeim egyikén:

Email: fanni.szanto@yfu.hu
Telefon: 0630 2010125

Mellékletben küldök egy ún. Beutazó tájékoztatót, amelyből többet megtudhatnak a program részleteiről, a diákfogadásról.

Természetesen szervezetünkön keresztül a dolog fordítottjára, egy éves vagy fél éves kiutazásra is van lehetőség érdeklődő diákok számára. A lehetséges országok és más információk is megtalálhatóak az alábbi linken, ha valakit esetleg a kiutazás érdekelne: http://yfu.hu/orszagok

Előre is nagyon köszönöm a segítségét, további szép napot kívánok!

Beutazó Tájékoztató

Üdvözlettel:
Szántó Fanni | Program koordinátor
Youth For Understanding Hungary
H-1027 Budapest, Frankel Leó út 5. III. em. 26.
fanni.szanto@yfu.hu | +36 30 20 10 125
yfu.hu | Facebook | Instagram
image001

...megosztás