Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó

Koch Valéria emlékest és kiállítás

2018. február 28. 18.00 óra Magyarországi Németek Háza, 1062 Budapest, Lendvay u. 22.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) szervezésében Koch Valéria halálának 20.évfordulóján tartott emlékest első állomása a költő életművét méltató rendezvénysorozatnak. Az est gerincét egy képes-hangos prezentáció alkotja: az életpálya fontos állomásait fényképek, a témához kapcsolódó idézetek, kézirat-részletek jelenítik meg, ezekhez kapcsolódik az élő költői szó. A maguk választotta szövegeket az ELTE  egykori és mai német nemzetiségi szakos hallgatói, a Koch Valéria-díj több kitüntetettje, a kiállítás és az est megálmodói és moderátorai, Wolfart-Stang Mária, Erb Maria és Schuth János adják elő.

A vándorkiállítás  az ELTE Magyarországi Német Kutatóközpontja, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) és a költő hagyatékának gondozói együttműködésével jött létre. Fényképek, a művekből merített és a költőt méltató idézetek, tárgyi emlékek segítségével mutatja be az életpálya állomásait, az írónő sokoldalú munkásságát, érdeklődését, érzékeny és sziporkázó személyiségét.

Az est gerincét egy képes-hangos prezentáció alkotja: Az életpálya fontos állomásait fényképek, a témához kapcsolódó idézetek, kézirat-részletek jelenítik meg és az ezekhez kapcsolódó élő költői szó. Hatásukat, növeli majd, hogy a maguk választotta szövegeket az ELTE  egykori és mai német nemzetiségi szakos hallgatói, a Koch Valéria díj több kitüntetettje és a kiállítás és az est megálmodói és moderátorai, Wolfart-Stang Mária, Erb Maria és Schuth János adják elő.

Koch Valéria Emlékest és Kiállítás

image001

...megosztás