Barátság – kulturális és közéleti folyóirat

Meghívó – kiállítás megnyitóra

Kiállítás megnyitó

 

„Élni, ez a fontos. Mert nincs szebb az életnél, ha szép. (…)” cigány képzőművészet, zene, tánc az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

A KÖNYV(tár) TÁMASZ Egyesület és az Országos Idegennyelvű Könyvtár tisztelettel meghívja Önt 2018. január 8-án, hétfőn 17 órára

Ferkovics József festőművész kiállításának megnyitójára.

 

A kiállítást megnyitja: Daróczi Ágnes

Megtekinthető 2018. február 28-ig

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár

1056 Budapest Molnár utca 11.

További információ: www.oik.hu; www.konyvtartamasz.hu

 

A kiállítóról:

Ferkovics József jelenleg Szombathelyen él, ahol kalandos életút után telepedett le.

Mind a táj-, mind a figurális ábrázolás erőssége, festményei közt vannak jeles szakrális, szimbolikus, akt- és portré képek. Kedvelt témái: az emberek, a szegénység és a természet. Számos stílusban alkot, mégis van egy saját, csak rá jellemző egyéni kifejezésmódja. Grafikái közül az 1944-es holokausztot ábrázoló grafikai sorozatai a leghíresebbek, amelyek többször is ki voltak azok állítva a Pávai utcai Holokauszt Emlékközpontban.

Számos tematikus és csoportos kiállításon szerepeltek képei, Budapesten, Magyarország vidéki városaiban és külföldön, Berlinben, Londonban, Nápolyban, Pekingben és Washingtonban. Számos grafikáját és festményét beválogatták a 2009-es Magyar festészet című reprezentatív albumba. Köztéri falfestései is ismertek.

Művészetéről és életéről, Sárga, piros, kék – Ferkovics József útjai címmel Boros Ferenc és Rozmán László készített többszörös díjnyertes filmet. (https://www.youtube.com/watch?v=dDDzwJRe9g0)

...megosztás