Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Mária Maraton 2017

Mária Maraton 2017: Mariazell – Csíksomlyó

Életforma, közösség, spiritualitás. Mária Maraton – Futó és kerékpáros zarándoklat

Makai Viktória és László 2017. június 16-án indulnak útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távolságot, ezzel adva hálát családjukért. A 30 napos zarándokútra együtt kerekednek fel két kisgyermekükkel, és a róluk a helyszínen gondoskodó nagymamával. Igazi családi kaland veszi kezdetét a napokban! Családi kaland Istennel, az Ő akaratát keresve és Őt hirdetve. A zarándoklatot 2017. június 15-én, a mariazelli kegytemplomban ünnepi szentmise keretében nyitjuk meg, amelyet a helyi fúvós zenekar koncertje kísér. A zarándok család és a hozzájuk csatlakozó futók június 16-án, pénteken 9 órakor Kocsis Fülöp metropolita áldását és útnak indító gondolatait követően startolnak el a mariazelli Hauptplatz-ról. Az első napon 52 km-t fognak teljesíteni, és a több mint 1000 méteres szintemelkedés után éjszakára Schwarzau-ban fognak megszállni.

 Mária Maraton – Kerékpáros zarándoklat

 

Holluby András kerékpárversenyző vezetésével 2017. június 17-án ül nyeregbe a kerékpáros zarándokcsoport Mariazellben, hogy Csíksomlyóig kerekezve teljesítsék a közel 1400 km-es távolságot. A 15 napos zarándokút valódi lelki élmény lesz a kis csapatnak, akit két görög katolikus atya is elkísér az úton. Valódi fizikai kihívás és valódi lelki élmény.  A kerékpáros zarándoklatot 2017. június 16-án, a mariazelli kegytemplomban ünnepi szentmise keretében nyitjuk meg. Terveink szerint, valamint az útvonal adottságai, azaz a szállások tükrében is megvalósítható, hogy egymást követő napokon több, maximum 25 fős kerékpáros zarándokcsoport is útra kel Csíksomlyó felé. A zarándokcsoport június 17-én 9 órakor kel útra. Az első napon 100 km-t fognak teljesíteni, és a több mint 1500 méteres szintemelkedés után éjszakára St. Corona-ban fognak megszállni. Naponta többszöri bejelentkezésen köszönhetően a Maria Maraton Facebook oldalán követheti a futókat és a kerékpárosokat: https://www.facebook.com/mariamaraton.mariaut/ A Mária Maratont teljesítő futó házaspárhoz vagy a kerékpáros zarándokokhoz a Mariazell – Csíksomlyó táv bármely szakaszán lehet csatlakozni. Jelentkezés és információ: mariaut.hu vagy e-mailben: rendezveny@mariaut.hu.

 Mi a Mária Maraton?

Európa egyedülálló eseménye másodjára kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaratonisták és túrakerékpárosok teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó mintegy 1300 kilométert. A Mária Maraton azonban nem futóverseny vagy kerékpártúra, sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, és Székely János római katolikus püspök. A futó csapat vezetője: Makai Viktória hétszeres ultra-maraton magyar bajnok. A kerékpáros csapat vezetője: Holluby András ötszörös Top Maraton hegyikerékpár bajnok. Futó zarándoklat időpontja: 2017. június 16.-július 15. Kerékpáros zarándoklat időpontja: 2017. június 17. – június 30.Jelentkezés információ: http://mariaut.hu/mariamaraton

További részletek: https://www.facebook.com/mariamaraton.mariaut/?ref=bookmarks

Csatlakozási lehetőség kisebb szakaszokra

Hívunk mindenkit, aki hosszabb-rövidebb távon szeretné kipróbálni az új sportműfaj adta élményt. Mindenki számára nyitott a jelentkezés: pár kilométerre, egy vagy több napra egyéniben vagy váltóban. A Mária Maraton teljes távján belüli csatlakozás tekintetében kiemelten várjuk a sportzarándokokat az alábbi szakaszokon:

Tatabánya – Esztergom Budapest futó zarándoklat: 2017. június 24-25.

http://mariaut.hu/szervezettut/31205/Tatabanya__Esztergom__Budapest_Maria_Maraton_szakasz_futo_zarandoklat

...megosztás