Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

M E G H Í V Ó: A Budapesti RKI Szegeden bemutatja Dumitru Solomon ” A komédia nem létezik” darabját a gyulai “Nicolae Bălcescu” Gimnázium színtársulatának közreműködésével

A Budapesti RKI Szegeden bemutatja Dumitru Solomon „ A komédia nem létezik” darabját a gyulai „Nicolae Bălcescu” Gimnázium színtársulatának közreműködésével

 

A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézetének székházában mutatja be a gyulai „Nicolae Bălcescu” Gimnázium színtársulata Dumitru Solomon „ A komédia nem létezik” című színdarabját.  A darab a nevetés-sírás ellentétpár segítségével mutatja be mai társadalmunkat. A szereplők Caragiale figuráira emlékeztetnek, annak bizonyságaként is, hogy bár a technika fejlődik, a „principiumok”, tehát az elvek sosem változnak – mindezt a nagyváradi Nora Chiriac rendezőnő útmutatásai szerint.

Az előadás 2017. március 30-án az RKI Szegedi Fiókniézetének Székházában (6720 Szeged, Dugonics tér 2.) 17:00 órakor kezdődik .

Az eseményt a Budapesti RKI a Csongrád Megyei Román Önkormányzattal és a Szegedi Román Nemzetiségi Önkormányzattal partnerségben rendezi.

image001

...megosztás