Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Akadálymentesen: új lépcsőlift segíti a budapesti Magyarországi Németek Háza mozgássérült vendégeit

Akadálymentesen: új lépcsőlift segíti a Magyarországi Németek Háza mozgássérült vendégeit

Nehézségek nélkül közlekedhetnek mostantól a budapesti Lendvay utcában található Magyarországi Németek Háza idősebb és mozgássérült látogatói: új lépcsőlift segíti a főbejárat előtti lépcsőkkel való megbirkózást.

– Köszönettel tartozunk a düsseldorfi Hermann Niermann Alapítványnak és Kóthyné Herczeg Máriának, az alapítvány magyarországi képviselőjének a rendelkezésünkre bocsátott 5850 euróért. Igazán fontos fejlesztést valósíthattunk – mondja Beck Artúr, a Házat üzemeltető Kft. ügyvezetője. – Mindenekelőtt német nyelvű programokkal várjuk vendégeinket, például könyvbemutatókkal, felolvasásokkal és kiállításokkal. Ezeket jellemzően a földszinti rendezvénytermünkben tartjuk. Mostantól gond nélkül fogadhatunk kerekes székes vendégeket is, hiszen az említett terem az új lépcsőlift segítségével akadálymentesen érhető el. Régi gondunk oldódott meg ezzel.

A Budapest diplomata-negyedében található impozáns épület tetőterében a magyarországi németek történetét és kultúráját feldolgozó könyvtár és levéltár található. Az épületben működik a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, itt van a székhelye a német nemzetiség több országos civil szervezetének és itt található a hazai németség hetilapjának szerkesztősége is.

1 4