Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Babits Mihály: Jónás könyve borbemutatóval egybekötött rendkívüli színházi előadás

Szeretettel meghívjuk következő rendkívüli előadásunkra! 2016. június 5-ére vasárnap (17:00) a magyarországi Szerb Színházba (1065, Nagymező u 49.) Babits Mihály: Jónás könyve borbemutatóval egybekötött rendkívüli színházi előadás, a főszerepben: Dúzsi Tamás. További szerepekben: Mikó István,Varga Klára, Suha Kálmán, Rusz Milán. Kísér a Tricikli band.

Borsor:  Fürtike (Ezerfürtű) – A szőlőfajta a Tramini és a Hárslevelű keresztezéséből jött létre.  Rosé , ó vörös cuvée – Az Ó vörös cuvée 2007, pincénk kiemelt bora, amelynek elődjével egy 1992-es évjáratú Kékfrankos- Merlot cuvée-vel indultunk 1994-ben a borpiacon. Pentaton cuvée – Sajátos „Dúzsi” ízvilágot tükröző bor, ahol egy burgundi fajtát házasítottunk bordeauxi fajtákkal.  A házasítás aránya: 50% Pinot noir, 20% Merlot, 14% Syrah, 8% Cabernet Franc, 8% Cabernet Sauvignon.m5 bor 5 közös gyermek, valamint a magyar pentaton hangsor összhangja is adta a bor ötletét. Pentatónia tükröződik benne.  Merlot – Igazi Merlot ízű Merlot igyekeztünk készíteni belőle, ahol a fa nem uralja a bort. Nagy fahordóban érett (10 és 20 hektós ászokban).  A Mondial du Merlot nevű, igen komoly és nagy tekintélyű Merlot világversenyen a Merlot-nk 2009-ből ezüstérmet kapott. Graboc – Grabóc, egy tipikus bordeaux-i házasítás Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot farjtákból. Grabóc település Szekszárd szomszédságában helyezkedik el, és a címkén látható kolostorban élő görögkeleti szerzetesek művelték a Görögszó dűlői szőlőket. A települést magát a szerbek szent helynek tartják. A bor címkéjére egy szerb nyelvű vers és annak a magyar nyelvű fordítása is felkerült. Görögszó – A Görögszó dűlőből származik ez a Cabernet franc és sauvignon. Öt évvel ezelőtt sikerült vásárolnunk a Görögszó dűlőben apránként egy 1,75 hektáros területet. Ezt a borunkat közepesen égetett barik hordóban érleljül 1 évet, majd összefejtve tartályban elegyítjük, ezután palackozzuk, majd palackban érleljük tovább a Kadarka utcai pincénkben. (Görög-keleti szerzetesek éltek ezen a vidéken.) Görögszó 2009 a Vinalies internationales-on aranyérmet kapott.

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

Az elbeszélő költeményt elmondja Dúzsi Tamás,

azonkívül elhangzanak Edith Piaf válogatott dalai és színházi előadások dalbetétei.

Tamás feltalálta a érzékek egyesítésén alapuló holisztikus komplex színházat, visszatért a gyökerekhez hiszen a színház, a legenda szerint, a Dionüszosz borünnepekből materializálódott.

Csodálatos illatokat és ízeket vegyít varázslatos szavakkal.

Sok látogató sokadszorra jön el, hogy újra és újra részesüljön az élményben.

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

FIGYELEM! Jegyek korlátozott számban kaphatók! 

Jegyár: 3500 Ft 

Jegyrendelés: szinhaz@szerb.hu

Jegyrendelés- info: 0620 523 12 91

image001

...megosztás