Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó

A Belváros-Lipótváros Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelővel (EMET), a Görög Nemzetiségi Szószólói Kabinet védnöksége alatt 2016.05.28-31. közötti időpontban megrendezésre kerül a  Görög nyelv és kultúra napjai Magyarországon című rendezvénysorozat.

A 2016. május 30-ai, a Centrál Kávéházban rendezendő szakmai napon Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló felkérte Soltész Miklós államtitkár urat arra, hogy a nemzetiségek támogatásának alakulásáról tartson tájékoztatót. Az államtitkár ugyan nem lesz az országban, de Fülöp Attila helyettes államtitkár megtartja a tájékoztatót, és szeretnénk, ha Önök is részt vennének a rendezvényen.

A magyar nyelvű szakmai napon többek között Dr. Solti Dóra egyetemi adjunktus, Pogátsa Zoltán szociológus és Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló tart előadást magyar nyelven. Reményeim szerint a nap az MTVA forgatása mellett zajlik majd.

Mindazonáltal szeretettel várjuk Önt 2016. május 31-én az ELTE Egyetemi Könyvtárában is, ahol a Ciprusi és a Görög Köztársaságok Nagykövetségei támogatásával egy állófogadással egybekötött görög nyelvű szakmai nap kerül megrendezésre. Antonios Theocharous ciprusi nagykövet és Dimitris Giannakakis görög nagykövet urak köszöntését követően Prof. Fessas Dimitris, a Milanói Görög Közösség volt elnöke és Skordilis ciprusi költő, irodalmár előadásai mellett a Kritikai Gondolkodás Csoport kulturális előadása is megtekinthető.

MEGHÍVÓ 1-2. NAP MEGHÍVÓ 3-4. NAP

...megosztás