Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

TALÁLKOZÁSOK BULGÁRIÁVAL 2015

A Bolgár Kulturális Fórum idén meghirdeti a TALÁLKOZÁSOK BULGÁRIÁVAL 2015 című fotópályázatát. Aki amatőr fotósként Bulgáriában készített fényképeket, elküldheti nekünk az általa kiválasztott fotóit, a mellékelt kategóriák alapján 2015. december 18-ig. A mellékletben olvashatja a fotópályázat idei hirdetését, feltételeit és kategóriáit. Idén is lesznek nyeremények, az öt kategóriában egy-egy pályázó nyerhet kétírányú buszjegyet Budapest-Szófia-Budapest a Metro cég jóvoltából ill. nyaralási lehetőséget a Bolgár Tengerparton a Nyaralás Bulgáriában jóvoltából. Várjuk jelentkezését!

Aktuális kiállításaink: A Bolgár Kulturális Fórum és a Magyarországi Lengyel Alkotói Fórum művészeinek közös bolgár-lengyel kiállítása nyílik meg Budapesten, 2015. november 4-én, 17.30 órakor a Lengyel Múzeumban, X. Kerület, Állomás u. 10. Mindenkit szeretettel várunk! Kérem, nézze meg a mellékletben a kiállítás meghívóját.

A Magyarosrzági bolgár művészek Párbeszéd III. közös kiállítása bemutatásra kerül a bolgár Rusze városában is. A kiállítás megnyítója 2015. november 4-én, 18.00 órakor lesz a ruszei Képzőművészeti Galériában. A kiállítás a Bolgár Kulturális Fórum, az Újbuda Bolgár Önkormányzat és a Ruszei Önkormányzat szervezésében valósul meg.

Megjelent A MAI BULGARISZTIKA TUDOMÁNYOS PERSPEKTÍVÁI c. tanulmánykötet, amelynek felelős kiadója a Bolgár Kulturális Fórum, társkiadói az ELTE BTK Szláv Filológiai Tanszék és a Kecskeméti Bolgár Önkormányzat. „Ez a kötet is megtette a tudományos kiadványok szokásos útját. A benne szereplő cikkek először az ELTE bolgár szak megalapításának 60. évfordulója alkalmából rendezett tudományos konferencián hangzottak el, majd tanulmánnyá íródtak. A konferencia 2014. április 28-29-én, Budapesten került megrendezésre, szervezői az ELTE BTK bolgár szak és a Bolgár Kulturális Fórum Egyesület voltak. A partnerek földrajzi kiterjedése igen széles: Budapest, Szeged, Debrecen, Brno, Lviv, Szófia, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Sumen, Blagoevgrad, Burgasz. A tudósok száma 53. Teljes joggal elmondható, hogy ilyen nagyszámú, többnemzedéknyi, számos egyetemet képviselő bulgarista találkozója önmagában is egy kis kongresszus Bulgáriáról, a bolgárokról és a bolgár kultúráról” – szerepel a kötet előszavában. Köszönjük a szerkesztők – Menyhárt Krisztina, Dudás Mária, Nyagolova Natalia – munkáját és a Bolgár Országos Önkormányzat, a Kecskeméti Bolgár Önkormányzat és az Újbuda Bolgár Önkormányzat támogatását a könyv kiadásához.

Szeretettel várjuk Önt a Bolgár Kulturális Fórum rendezvényein!

Tisztelettel: Bolgár Kulturális Fórum vezetősége

...megosztás
nemzetiség: