Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Egy hónap múlva nyitja kapuit a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztó!

„Mit nyernék és mit veszítenék, ha nem sportolnék? Hát…naponta minimum négy órával több szabadidőm lenne. …Hamarabb lefekhetnék, nem kellene este holtfáradtan tanulnom, többet lustálkodhatnék, nem kellene folyton rohanni, hogy minden beleférjen egy napba, minden egyes edzésen gatyáig izzadni…Mi lenne velem, ha nem sportolhatnék? Lehet, hogy többször lennék beteg. Soha nem állhattam volna fel a dobogó legfelső fokára, mosolyogva vára, hogy fotózzanak…nem lehettem volna „Jó tanuló, jó sportoló”, legfeljebb jó tanuló. Nem kaptam volna annyi dicséretet, kitüntetést. Nem lenne annyi jó barátom az egész országban, és külföldön…Talán nem is tudnám kezelni a sikereket, és elviselni a kudarcokat. A sport erre is megtanít. Tudom, hogy a szüleim akkor is szeretnének, ha nem lennék sikeres, de nagyon jó érzés, hogy ennyire büszkék rám.

Szóval a sport olyan nekem, mint egy kanál méz a reggeli teámban. Anélkül is meginnám, de nagyon hiányozna…”

(Szöveg: Heiszman Henrik /14/, Nyékládháza, Kossuth Lajos Általános Iskola)

Ezt az életformát szeretné minél többekhez közel hozni a Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 18-19-én, ahol közel 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A szervezők abban bíznak, hogy az immár 17. alkalommal megrendezendő eseményen ismét több tízezer látogatónak tudnak segíteni abban, hogy rátaláljanak az „igazira”. Ezen a rendezvényen nem számít válogatósnak valaki, ha akár százfélébe is belekóstol, mielőtt választana! Sőt ez a lényeg, minél több sportágat megismerni a Magyarországon elérhető sportpalettáról, legyen az verseny vagy szabadidős, olimpiai, vagy nem olimpiai, egyénileg, vagy csapatban űzhető, hogy aztán mindenki megtalálhassa a hozzá leginkább illőt.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó ősszel igazán értékes, hasznos programot jelenthet, hiszen a tanévkezdéssel a sportágválasztás kérdése is fókuszba kerül a gyerekeknél. Azoknál a fiataloknál pedig, akik inaktívak és eddig nem merült fel bennünk, hogy sportoljanak, az esemény „sportvágygerjesztőként” hathat, hiszen erről az eseményről garantáltan pozitív sportélményekkel térnek haza.

A szeptember 18-19-i Budapesti Nagy Sportágválasztó, első, pénteki napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati, „családi” napon, pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

Helyszín: Merkapt Sportközpont, Budapest, X., Maglódi út 12/a.  Nyitva tartás: 9-17 óra között. A BELÉPÉS INGYENES!

A Nagy Sportágválasztóhoz két országosan meghirdetett pályázat is kapcsolódik.

Az egyik a MOL / Új Európa Alapítvánnyal közös, 10-18 éves fiataloknak szóló „A családom a szponzorom” című egyéni fotópályázat, melynek beadási határideje: 2015. szeptember 7. Az eredményhirdetésre, díjátadásra a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztón kerül sor.

A másik pályázat pedig a Budapesti Nagy Sportágválasztó főtámogatója, az ALDI által meghirdetett „Egészséges életmód, reklámozd és nyerj!” plakáttervező verseny, általános iskolás osztályoknak, melynek nyereménye: osztálykirándulás a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Beadási határidő: 2015. szeptember 30.

A pályázatokról és a rendezvényről további információ a www.sportagvalaszto.hu honlapon található.

A fővárosin túl, ősszel több vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó.

Szeptemberi vidéki Nagy Sportágválasztó rendezvények helyszínei és időpontjai:

Paks – 2015. szeptember 4.

Szentendre – 2015. szeptember 4-5.                      

Szombathely – 2015. szeptember 4-5.

Makó –  2015. szeptember 18-19.

Dunaújváros – 2015. szeptember 18-19.

Hódmezővásárhely – 2015. szeptember 18-19.

Siófok – 2015. szeptember 18-19.

Veszprém – 2015.szeptember 18-19.

Szentes – 2015. szeptember 25-26.

(A változtatás jogát a szervezők fenntartják!)

 

Forrás: www.sportagvalaszto.hu

...megosztás
nemzetiség: