Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

“Gyermekek vagyunk – Hősök vagyunk”

címmel hirdette meg az Óbudai Danubia Zenekar 2015/16-os bérletsorozatait a Zeneakadémián. Az előző évadhoz hasonlóan a jövő szezonban is tematikus koncertsorozatokkal és gazdag, változatos műsorral jelentkezik a zenekar. A műsorokba ismert és kevésbé ismert művekből egyaránt válogatott Hámori Máté művészeti vezető. Az első félévben (mely a gyerekkor alapélményeit idézi fel), a Szabadság, Játék, Könny és Mese címet viselő koncerteken olyan darabok csendülnek majd fel többek között, mint Beethoven Eroica szimfóniája, Darius Milhaud: Ökör a háztetőn, Bach: Ich hatte viel Bekümmernis című kantátája, vagy Ravel: Lúdanyó meséi és Stravinsky: Tűzmadár című csodálatos balettzenéi. A közreműködők listája is impozáns: karmesterként Vajda Gergely, Kovács István, Hámori Máté és Káli Gábor áll majd a zenekar élén, és olyan csodálatos énekeseket láthatunk majd vendégül, mint Komlósi Ildikó, Celeng Mária, Megyesi Zoltán és Kovács István.

 Gyermekek vagyunk-Hősök vagyunk

A második félév tematikája a hősökről, a hősiességről szól. A műsorból kiemelném Zombola Péter: Werther csellóversenyének ősbemutatóját, melyet Luigi Piovano olasz csellóművész tolmácsol majd. Elhangzik Mozart Requiem-je, Kolonits Klára, Balga Gabriella, Rab Gyula, Cser Krisztián közreműködésével. Bartók: II. hegedűversenyét pedig Kelemen Barnabás adja elő. Karmesterek: Kesselyák Gergely, Stanislaw Kochanowsky, Medveczky Ádám és Hámori Máté.

Jövőre is folytatódik a Budapest Music Centerben zeneszerzőket bemutató koncertsorozatunk. Az őszi szezonban a sorozat középpontjában Joseph Haydn személye és életműve áll, amelyet nem csupán szimfonikus, de kamarazenei és vokális alkotásokkal is igyekszik közelíteni a hallgatósághoz a sorozat állandó házigazdája, Eckhardt Gábor.

...megosztás
nemzetiség: