Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Nemzetiségi Kultúrák Napja – tematikus nap lesz a közmédiában

A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása a célja az MTVA újabb tematikus napjának, a Nemzetiségi Kultúrák Napjának. A május 10-i egész napos műsorfolyamban a közmédia több csatornáján is megismerkedhetnek a nézők és a hallgatók a magyarországi nemzeti kisebbségek anyanyelvével, kulturális és nemzetiségi örökségével.

Blickpunkt 2014
A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása érdekében idén május második vasárnapján a Nemzetiségi Kultúrák Napja lesz a közmédiában. „Többször bejelentkeznénk élőben azokról a helyszínekről, ahol a nemzetiségiek élnek. Megpróbálnánk bemutatni a kultúrájukat egy kicsit oldottabb hangulatban, picit közelebb hozva azokat a honfitársainkat, akikkel mi együtt élünk most már régóta” – mondta Siklósi Beatrix, az MTVA főszerkesztője.

aufmarsch

A tematikus nap megvalósítását a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága segíti. „Számunkra is fontos az, hogy minél nagyobb teret nyerjünk a közszolgálati médiában, hogy bemutathassuk kultúránkat a többségi társadalomnak és más nemzetiségek számára. Hiszen a bizottságunkban 13 hazai nemzetiség van képviselve, és végül is az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja, hogy egy ilyen, számunkra fontos médiarendezvényre sor kerüljön” – mondta Fuzik János, a Magyarországi nemzetiségek bizottsága elnöke.

A Nemzetiségi Kultúrák Napja május 10-én lesz látható és hallható a közmédia csatornáin.

Az előzetes programterv:

7.30 (Duna Tv): 30 perc hosszú összeállítás a 13 nemzetiségről, a szerkesztőségek bemutatása és interjúk a „Mit tanultunk egymástól?” témához

A nap folyamán magyarországi német helységként Újhartyánról lesz három élő kapcsolás. Ezek időpontjai:

8.26 (Duna Tv)
10.34 (Duna-World)
15.16 (Duna-World)
közvetlenül ezután az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnep budapesti zárórendezvényén készült összeállítás lesz látható a TrachtTagról.

A 15 órai népviseleti bemutató egy pilisvörösvári páros fog részt venni.

A Nemzetiségi Kultúrák Napja a mediaklikk.hu-n >>>

A „Színes Magyarország” Facebook-oldal >>>

Forrás: Zentrum.hu

...megosztás
nemzetiség: