Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Cervinus Teátrum a Bethlen Téri Színházban

A Bethlen Téri Színház nemzetiségi színházi sorozata részeként április 20-án másodszorra mutatkozik be a szlovák Cervinus Teátrum Szerelmem, Sárdy című, magyar nyelvű zenés előadással.

sardy_cervinus

Cervinus Teátrum: Szerelmem, Sárdy
Operett egy felvonásban

A Szerelmem, Sárdy zenés monodráma Derzsi Györggyel, amely Sárdy János 20. századi híres bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutatja be egy nagymama titkos naplóján keresztül. Közben átható képet kapunk a múlt századi asszonysorsról, és hogy a rohanó világunkban mennyire nem hallgatjuk meg egymást.

A történetben egy fiatal színész megtalálja elhunyt nagymamája naplóját, amelyben a kor bálványa, Sárdy János iránti tiszta, sírig tartó plátói szerelméről olvas.

A fiatal színész szerepét játszva Derzsi György énekben is megidézi Sárdy legendás szerepeit, s elhangzanak az ismert dalok; olyanok, mint a „Nagy árat kér a sors a boldogságért”, a „Rózsalevél”, az „Adj, Uramisten” vagy a „Londonban, hej”.

Író: Meskó Zsolt
Rendező: Harangi Mária
Előadó: Derzsi György

 

Cervinus Teátrum:
Szarvason 1897-től zajlott a színházi élet a nyári színkör faszínházában, mely sajnos 1950-ben megszakadt. A szarvasiak úgy gondolták, hogy újra életre keltik a hagyományt, így 2000 januárjában alakult meg, a „régi-új” színház. Rátaláltak saját, egyedi útjukra és 2004-től fölkarolták a szlovák nemzetiségi színjátszást is. A Cervinus Teátrum immár egy olyan átfogó színházi rendszert jelenít meg, mely figyelembe veszi úgy a nemzetiségi színjátszást, mint a város és közvetlen környezetének kulturális igényeit.

szerelmemsardy.blogspot.hu

 

...megosztás
nemzetiség: