Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A Jugend debattiert international /Vitázik a világ ifjúságanemzetközi döntőseinek berlini útja

A Jugend debattiert international (Vitázik a világ ifjúsága) német nyelvű vitavetélkedő 2014-es nemzetközi döntőjét Varsóban rendezték meg. Mint minden évben, most is egy jelentős személyiséget kértek fel a fővédnöki címre: Claudia Roth politikust, a Német Szövetségi Gyűlés zöldpárti alelnökét annyira lenyűgözte a verseny szellemisége és a fiatalok tudása, felkészültsége, hogy a nemzetközi vetélkedő négy döntősét, valamint a német szövetségi program nyertesét Berlinbe, egyenesen a Bundestagba invitálta egy közös ebédre és beszélgetésre, valamint körbevezetésre a parlament épületében.

Így történhetett az, hogy Bartha Regina és Pőcze Júlia, a vitavetélkedő nemzetközi döntőjének 2. és 3. helyezettje repülőre szállhatott és elindulhatott a német főváros felé. Az előre összeállított program szerint négy napot tölthettek Berlinben a másik három meghívott diák, valamint Pavel Bobek projektvezető és Tatyana Synková sajtóreferens társaságában.

Idén is megrendezi a budapesti Goethe Intézet a Vitázik a világ ifjúsága elnevezésű vetélkedőt májusban. A döntő május 22-én lesz. További információ a Salakta@Budapest.goethe.org vagy a presse@goethe.hu email címen.

Magáról a vetélkedőről további anyag: http://www.goethe.de/ins/hu/bud/lhr/ppp/jdi/huindex.htm

...megosztás
nemzetiség: