Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Nemzetiségi Kultúrák Napja – tematikus nap lesz a közmédiában

A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása a célja az MTVA újabb tematikus napjának, a Nemzetiségi Kultúrák Napjának. A május 10-i egész napos műsorfolyamban a közmédia több csatornáján is megismerkedhetnek a nézők és a hallgatók a magyarországi nemzeti kisebbségek anyanyelvével, kulturális és nemzetiségi örökségével.


Blickpunkt 2014

A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájának bemutatása érdekében idén május második vasárnapján a Nemzetiségi Kultúrák Napja lesz a közmédiában. „Többször bejelentkeznénk élőben azokról a helyszínekről, ahol a nemzetiségiek élnek. Megpróbálnánk bemutatni a kultúrájukat egy kicsit oldottabb hangulatban, picit közelebb hozva azokat a honfitársainkat, akikkel mi együtt élünk most már régóta” – mondta Siklósi Beatrix, az MTVA főszerkesztője.

aufmarsch
A tematikus nap megvalósítását a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága segíti. „Számunkra is fontos az, hogy minél nagyobb teret nyerjünk a közszolgálati médiában, hogy bemutathassuk kultúránkat a többségi társadalomnak és más nemzetiségek számára. Hiszen a bizottságunkban 13 hazai nemzetiség van képviselve, és végül is az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja, hogy egy ilyen, számunkra fontos médiarendezvényre sor kerüljön” – mondta Fuzik János, a Magyarországi nemzetiségek bizottsága elnöke.
A Nemzetiségi Kultúrák Napja május 10-én lesz látható és hallható a közmédia csatornáin.

Forrás: Zentrum.hu

...megosztás
nemzetiség: