Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Németországi képzés ismét!

A nördlingeni képzőközpont szakemberei tájékoztatást tartanak

A nördlingeni képzőközpont vezetőivel 2014. december 15-én, hétfőn 17.30 órakor Pécsett a Lenau Házban (Munkácsy M. u. 8.) egy részletes programismertetésre várunk minden érdeklődőt.

A tájékoztató németül, de magyar tolmácsolással zajlik.

A lényeg:

– 18-27 éves korú jelentkezőket várnak, akár van már szakmájuk, akár nincs.(pl. csak érettségijük van).

– Egy Magyarországon lefolytatott 500 órás német nyelvtanfolyamon kell részt venni (ez elég intenzív, napi 3-4 óra munkanapokon 5 hónapon át). Aki persze tud németül, annak nem kell ezen részt vennie.

– Ezután Németországban kiegészítő német nyelvtanfolyamon lehet részt venni, amennyiben még szükséges, melyet fizet a Német  Munkaügyi Minisztérium. A ki és visszautazást is fizetik.

– 4 hetes gyakorlati képzés egy üzemben, vagy műhelyben, vagy szakembernél, mesternél. (jelenleg a következő szakmákat lehetne így kitanulni: kőműves, útépítő, szigetelő, hideg-burkoló és pékségi eladó).

Erre az időre 200.- Euro ösztöndíjban részesül a résztvevő. (Ez tájékoztató jellegű összeg!)

– Ezután a “megfeleltekkel” 2 ill. 3 éves szerződéskötés a tanulmányok idejére. Ez idő alatt szintén havi ösztöndíjban részesül a résztvevő, mely az első évben 800,-Euro, a második évtől 300,- Euroval emelkedik ez a havi ösztöndíj, majd a harmadiktól még egyszer ugyanennyivel.

...megosztás
nemzetiség: