Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Az Óbudai Danubia Zenekar januári koncertjeit ajánlom figyelmükbe

Screen Shot 2014-12-14 at 09.54.32

Január 3. LGT- Szimfonikus zenevonat

Ezen az estén a 70-es, 80-as évek egyik legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb hazai együttesének, a Locomotiv GT-nek a dalai csendülnek fel eddig sosem hallott, egyedi előadásban. Az Óbudai Danubia Zenekar kiváló énekes szólisták (Feke Pál és Malek Andrea) közreműködésével arra a különleges feladatra vállalkozik, hogy a rock-alap (dob, basszusgitár és gitár) teljes mellőzésével, kizárólag szimfonikus hangszerelésben szólaltassa meg a progresszív rockzene magyarországi úttörőinek méltán híressé vált dalait. Az est fényét gyermekkarok emelik, sztárvendégként köszönthetjük az LGT több tagját: Karácsony Jánost és Somló Tamást is, akik örömmel tettek eleget a szimfonikus zenekar meghívásának.

A koncerttel a fellépők jótékonysági célokat is szolgálnak: a Gézengúz Alapítvány munkáját támogatják. Az alapítvány a születés körüli időszakban vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek rehabilitációjában vállal fontos szerepet.

Január 13. BRUCKNER – SZÉPSÉG ÉS HIT – A Danubia 2014/15-ös, Íme, az Ember című sorozatának negyedik koncertje

Közreműködik: ZALAI ANTAL (hegedű)
Vezényel: HÁMORI MÁTÉ
Program: Nielsen: Hegedűverseny
Anton Bruckner: VII. szimfónia

A dán Nielsen 1911-ben komponált Hegedűversenyének ideális szólistája a Hubay-növendék Telmányi Emil volt. A tizenkilenc éves hegedűzsenit Berlinből ismerte, játékmódja, előadóművészi habitusa alapvetően határozta meg a készülő versenymű profilját. Miben állt ez a habitus? Tóth Aladár néhány évvel később így írt Telmányiról a Nyugatban. „Telmányi Emil művészete feneketlen mélység és egyszersmind a legmarkánsabb körülhatároltság. Olyan, mint a mélyre ásott, kemény sziklába vájt kút. Két szenvedély juttatja el ehhez a művészethez. Az első: mindent teljesen megjátszani, végsőkig kiélni, fenekére nézni a feneketlen pohárnak. A második: mindent marokban tartani, leigázni, zsarnokian. Akarat és hatalom”. Mintha nem is a hegedűsről, hanem egyenesen Nielsenről vagy Brucknerről szólnának e sorok. A különleges igényű versenyművet Zalai Antal tolmácsolja a mának.

http://odz.hu/koncertek/bruckner-szepseg-es-hit/

 A koncertekre mindenkit szeretettel várunk!

...megosztás
nemzetiség: