Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Kihelyezett ülést tartott Pécsett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

November 21-e és 23-a között Pécsett, a Koch Valéria Iskolaközpontban tartotta kihelyezett ülését a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. A rendezvényre a 39 közgyűlési tagon kívül a megyei német nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek elnökei, az MNOÖ által fenntartott intézmények képviselői, az önkormányzat hivatalának dolgozói, valamint az országos önkormányzattal szorosan együttműködő szakértők kaptak meghívást.

Péntek délután Dr. Tóth Ágnes és Vékás János, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének tudományos munkatársai tartottak előadást a 2011. évi népszámlálás eredményeiről.

A közgyűlés ülésére szombat délelőtt került sor. Heinek Ottó elnök beszámolt az önkormányzat költségvetési helyzetéről, melynek során kiemelte: az MNOÖ pénzügyi helyzete stabil, az országos önkormányzat vagyona 2014-ben – köszönhetően a Koch Valéria Iskolaközpontban lezajlott nagyszabású beruházásoknak – 550 millió forinttal nőtt.

A pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium is bővíteni fogja a közeljövőben eszközparkját: a közgyűlés megszavazta 22 interaktív tábla beszerzését. Az említett két intézmény igazgatójának mandátuma 2015 nyarán lejár, ezért a közgyűlés döntött a két igazgatói pályázat kiírásáról is.

A kihelyezett ülés résztvevői a hétvégét az MNOÖ ötéves stratégiájának előkészítésére szánták. Munkacsoportok alakultak a német nemzetiségi kultúra, oktatás, ifjúsági munka, politika és kommunikáció témaköreiben. A stratégiaalkotási folyamat speciális szervezetfejlesztési módszer alapján indult, melynek segítségével az egyes munkacsoportok az elkövetkező hónapokban intenzív munkát fognak végezni.

...megosztás
nemzetiség: