Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

EGY OSZTRÁK ÁLLAMFÉRFI ÉLETÚTJA

B R U N O   K R E I S K Y

A Napvilág Kiadó szeretettel meghívja Önt
2014. november 12-én (szerdán) 15 órára WOLFGANG PETRITSCH BRUNO KREISKY


1911–1990 EGY OSZTRÁK ÁLLAMFÉRFI ÉLETÚTJA című könyvének beszélgetéssel egybekötött bemutatójára
a Politikatörténeti Intézetbe (1054 Budapest, Alkotmány u. 2.).
Résztvevők: PAUL LENDVAI újságíró, az Europäische Rundschau főszerkesztője és BÖCSKEI BALÁZS politológus, politikai elemző

 Screen Shot 2014-11-10 at 21.08.56

A világra nyitott intellektuel, Bruno Kreisky meghatározó szerepet játszott Ausztria politikai és gazdasági felemelkedésében. Mint a köztársaság legtovább szolgáló szövetségi kancellárja alapvető reformokat és rég esedékes törekvéseket valósított meg. Az ő tevékenysége nyomán vált az Osztrák Szocialista Párt Nyugat-Európa egyik legsikeresebb szociáldemokrata pártjává. Szoros kapcsolat fűzte Willy Brandthoz és Olof Palme svéd miniszterelnökhöz. Közvetítő volt Kelet és Nyugat, Észak és Dél között. Kreisky nagy játékos volt a világpolitika színpadán, akinek Közel-Kelet-politikája ma is érvényes.

Kreisky szerette az embereket, meg tudta velük értetni magát. Egyik legfőbb alaptétele volt, hogy úgy kell fogalmazni, hogy az egyszerű munkás éppúgy megértse, mint a vezérigazgató.

Wolfgang Petritsch – aki 6 éven át volt Kreisky titkára – átfogó kutatásokkal és a vonatkozó irodalom tanulmányozásával, számtalan interjúval és beszélgetéssel (Kreisky munkatársaival, életének legfontosabb szereplőivel, barátaival és a kor tanúival) készítette el a lebilincselő mozaikot a néhai kancellár teljes életútjáról.

...megosztás
nemzetiség: