Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Justitia Regnorum Fundamentum Díj átadó

Az alapvető jogok biztosa az ombudsmani hivatal létrejöttének évfordulóján Justitia Regnorum Fundamentum Díjat adományoz olyan személyiségeknek, akik a maguk területén kiemelkedő munkát végeztek az emberi és állampolgári jogok mind teljesebb érvényesüléséért, a rászorulók, a kirekesztettségben élők, az érdekeik képviseletére alig, vagy nem képes emberek, és a jövő nemzedékek alapvető jogainak védelméért.

A díjat Székely László ombudsman 2014. július 4-én, pénteken 11 órakor adja át a három kitüntetettnek az Alapvető jogok Biztosának Hivatalában. A jövő nemzedékek biztoshelyettese, Szabó Marcel javaslatára az ombudsman Justitia Regnorum Fundamentum díjjal ismeri el Karátson Gábor munkásságát.

Székely László ombudsman Kukorelli István professzor gazdag tudományos, oktatói és közéleti munkásságát köszöni meg ezzel a díjjal.

A nemzetiségek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes Szalayné Sándor Erzsébet  Lankó József alsószentmártoni plébánost, a Szent Márton Caritas Alapítvány elnökét javasolta a díjra, a mélyszegénységben élő, közöttük nagy számban roma honfitársaink érdekében végzett több évtizedes fáradhatatlan és önfeláldozó munkája előtt tisztelegve.

...megosztás
nemzetiség: