Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Oratnica együttes koncertje

A Bolgár Kulturális Intézet tisztelettel meghívja Önt az Oratnica népszerű bolgár együttes koncertjére 2014. június 17., 20.00 órakor az  A38 hajóra (a Petőfi hídnál) Az Oratnica együttes koncertje előtt fellép a Meszecsinka együttes.

„ … Ez olyan zene, amely felpezsdíti a vért, repteti a lelket és táncoltatja a lábat – ilyen hangzással bír Oratnica az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb fiatal bolgár együttes. Az együttes neve – Oratnica – a húsvéti nagyböjt előtti Vajhagyó Vasárnapon tartott népszokás, amikor a hívek megbocsátást kérnek egymástól. Az együttest négy fiatal, a folklór iránt érdeklődő és azt modern műfajokkal keverő zenész alakítottа meg 2009-ben. Oratnica egy egészen újszerű módon interpretálja a bolgár népzenét, a hagyományos kavalt például didzseridúval és cajunnal egészíti ki. Megmarad a népzenei hagyomány, az énekmotívumok a kortárs elektronikus zene ritmusképleteire épülnek rá. Drum and bass,dubstep, hiphop, grime és hasonlók keverednek hagyományos folklórral.” (Internetes forrásokból)

A zenekar tagjai: Ivan Goszpodinov: ének, Georgi Marinov: didzseridú, Petar Iordanov: ütőhangszerek, Hristyan Georgiev: kaval.

nemzetiség: