Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Molière : DON JUAN – a szófiai Ivan Vazov Nemzeti Színház vendégjátéka

Április 1. kedd 20.00 óra – a szófiai Ivan Vazov Nemzeti Színház vendégjátéka

Helyszín: Nemzeti Színház (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.)

Molière : DON JUAN

rendező: Alexander Morfov

Alexander Morfov számos előadást rendezett Bulgáriában, Oroszországban, Franciaországban és Svédországban, és színészként ismert bolgár filmekben játszott főszerepeket. Legismertebb rendezései: Cervantes Don Quijote, Bocaccio Decameron, Shakespeare Vihar, Jarry Übü király, és az általunk is bemutatott Molière Don Juan. Morfov hűséges maradt a francia szerző szövegéhez, de a tragikus motívumokat groteszk, commedia dell’arte epizódokkal váltja fel. Értelmezésében az előadás egy sorsdöntő választásról szól Don Juan életének utolsó szakaszában.  Don Juan az előadásban többször is döntés előtt áll: hogyan folytathatja az életét, képes-e megváltozni vagy megváltoztatni a környezetéhez fűződő viszonyait, mielőtt átlépné a nagy határt…

Az előadás a 2014. március 26. és április 7. között a Nemzeti Színház által megrendezendő Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretein belül valósul meg.

Jegyek kaphatók a www.btf.hu és a www.nemzetiszinhaz.hu honlapon, a színház pénztárában és a 1061 Budapest, Andrássy út 28. szám alatt.

...megosztás
nemzetiség: