Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A Budapesti Román Kulturális Intézet bemutatja az „Egy komcsi nyanya vagyok!” című játékfilmet

2014. március 1-jén, 15.30 órakor, a Budapesti Román Kulturális Intézet bemutatja az „Egy komcsi nyanya vagyok!” című román filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi u. 21).

2014. március 1–9. között a Budapesti RKI részt vesz a negyedik Frankofón Filmnapokon, amelyet Franciaország Nagykövetsége, a Francia Intézet, valamint további frankofón nagykövetségek és kulturális intézetek szerveznek Magyarország fővárosában a Frankofón Fesztivál keretében.

Az „Egy komcsi nyanya vagyok!” Stere Gulea filmrendező legújabb alkotása, amelynek forgatókönyvét a rendező és Lucian Dan Teodorovici írták, Dan Lungu azonos című regénye alapján. A könyv 2008-ban magyar nyelven is megjelent Koszta Gabriella fordításában, a Jelenkor Kiadó gondozásában – a kötet megjelenését a Bukaresti RKI támogatta a TPS műfordítási programján keresztül (Translation and Publication Support Programme).

Stere Gulea a filmről: „[a közönség] olyasmire számítson ami meglehetősen ritka a kortárs román filmekben: normalitás, vidámság, egymással törődő, fejlett szolidaritás-érzékkel megáldott emberek. Az „Egy komcsi nyanya vagyok!” egy normális, egyszerű emberekről szóló film amely arra késztet minket, hogy a világot ne csak a hiányosságok viszonyrendszerében lássuk.”

A főbb szerepekben: Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Anca Sigartău şi Ana Ularu.

Az „Egy komcsi nyanya vagyok!” című játékfilmet francia felirattal, magyar hangalámondással vetítik az Uránia moziban.

nemzetiség: