Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Karácsonyi koncert

A Terézvárosi Bolgár Önkormányzat és a Malko Teatro tisztelettel meghívja Önt és családját2013. december 18.-án (szerdán) 18.00 órától

BOLGÁR KARÁCSONYI AJÁNDÉKKONCERTRE

Hadzsikosztova Gabriella és Nikolai Ivanov –OM (Bulgária) szereplésével.

Nikolaj Ivanov olyan zenét játszik, amely magába foglalta a jazz, az ethno, az ambient, a new age, a minimal és a folk elemeit, amit másképpen Cross Culture-nak nevezünk.14 filmhez írt filmzenét, amelyet a balkáni hangulat ihletett meg. 15 albuma jelent meg. A zenész gitáron, tamburán, szitáron, zongorán, szintetizátoron és perkusionon játszik és énekel. 1996 tavaszán Nikolaj Ivanov volt az egyik kezdeményezője az Everest elnevezésű kéthetes expedíciós koncertnek az 5345 m magas Kalapatar csúcson. Ez a performance bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mint a világon legmagasabb helyen előadott koncert.

Hadzsikosztova Gabriella, színművész Szófiában született. Elvégezte a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemet, musical szakon. Két évig tanított a Szófiai Színművészeti Főiskolán. Tagja volt a Rock Színháznak és a Magyarországi Német Színháznak. Alapítója és művészeti vezetője a Malko Teatrónak, ahol rendez és játszik. Magyar, bolgár és német nyelven játszik rendszeresen.  2010. október 23-án Hadzsikosztova Gabriella színházi tevékenységéért megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét. Cím:   BAJZA UTCA 44 –  Aula Szeretettel várunk mindenkit egy koccintásra.

...megosztás
nemzetiség: