Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

KOREA. Egy nemzet, két ország – a közös gyökerektől

A Napvilág Kiadó ezúton tisztelettel meghívja Dr. Csoma Mózes (ELTE BTK Koreai Tanszék): KOREA. EGY NEMZET, KÉT ORSZÁG – A KÖZÖS GYÖKEREKTŐL című kötetének bemutatójára.

A KÖNYVBEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2013. DECEMBER 11. (SZERDA) 18 ÓRA, helyszíne: ELTE BTK, 1088 Bp., Múzeum krt. B épület
félemeleti lépcsős előadó (172-es terem)

A könyv a szerző szöuli kutatásai során összegyűjtött anyagok segítségével mutatja be a Koreai-félsziget történetét: az őskortól kezdődően, a rivális ókori és kora-középkori királyságokon keresztül egészen az újkorig. A történelmi eseményeken túl betekintést nyerhetünk a klasszikus koreai kultúra több fontos részletébe is.

A könyv továbbá részletesen foglalkozik a Koreai-félsziget 20. századi megosztásának folyamatával, a két koreai állam eltérő fejlődésével és belső viszonyaik alakulásával. A szerző bemutatja a politikai rendszereken felülemelkedő nemzeti összetartozás-tudat megnyilvánulásait is, amelyek majd kulcsszerepet játszhatnak a félsziget egységének helyreállításánál. A könyvet egyaránt haszonnal forgathatják a távol-keleti történelem és kultúra iránt érdeklődő olvasók, valamint a dél-koreai történelmi filmsorozatok rajongói is.

A könyvet több mint száz, nagyrészt eddig publikálatlan szövegközi fénykép illusztrálja, amelyeket a szerző a Koreai Köztársaságban és a KNDK-ban készített. A könyv végén kronológiai táblázat teszi könnyen áttekinthetővé a félsziget történelmi fejlődését. A kötetet bemutatja: SALÁT GERGELY sinológus (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)

A Napvilág Kiadó 2008-ban jelentette meg először Csoma Mózes Korea – egy nemzet, két ország című könyvét, amelynek kedvező fogadtatása és a nagyfokú érdeklődés időszerűvé tette a második, bővített kiadás megjelentetését.

...megosztás
nemzetiség: