Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Korszakos befektetés a jövő tudományos sikereibe: megnyílt az MTA TTK új épülete

Chemical Singers – már neve is jelzi, hogy az MTA egykori Kémiai Kutatóközpontjának munkatársaiból tíz évvel ezelőtt megalakult kórus tagjait nem csupán a közös éneklés szeretete köti össze. A 2003-ban egy laboratóriumi dalolás nyomán létrejött együttes kutatóként és énekesként is az összhangot kereső tagjai a reneszánsz kórusművektől a musicalig ívelő repertoárral büszkélkedhetnek.

 

Az MTA TTK új épületének pénteki átadásán a központ aulájában May Nóra, Pappné Borsos Éva, Bozi János, Szabó Ervin, Románszky Loránd, Fegyverneki Dániel, May Zoltán, Lehel-Juhász Regina, Korpai Anita, Kis Réka, valamint Szigyártó Imola Csilla az Allegro Együttes kíséretében Vivaldi Gloria című kompozíciójának I. tételével köszöntötte a természettudomány új, 21. századi épületét.

A megnyitó programját nem csak a barokk kórusmű és a köszöntőket megelőző látványos lézershow gazdagította. Az ünnepséghez kapcsolódóan az érdeklődők “központfelfedező sétákon” vehettek részt, amelyeken a kutatók igényei szerint kialakított laboratóriumokat, vegyi fülkéket is megtekinthették.

A természettudomány műhelyei mellett a vendégek a konyhaművészet titkaiba is bepillantást kaptak. Kémiai laboratóriumoknak is helyt adó intézményhez méltón a résztvevők a molekuláris gasztronómia ízes remekeit is megkóstolhatták.

Az egyik leglátványosabb és legfinomabb fogást azok a százszázalékos gyümölcskivonatból készült „gyöngyök” jelentették, amelyeket speciális kezelés után tálaltak. A kívül vékony hártyával bevont, belül folyékony színes csemegén kívül kémcsövekben felszolgált különleges zöldség- és gyümölcslevesekkel is kedveskedtek a résztvevőknek.

További információ:

MTA Kommunikációs Főosztály
Telefon: (06-1) 411-6321
sajto@titkarsag.mta.hu

www.mta.hu

...megosztás
nemzetiség: