Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Richard Wagner művészete című sorozat 11. előadása az OIK-ban

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2013. október 10-én, csütörtökön 17 órára Richard Wagner művészete című sorozatunk tizenegyedik előadására: Az operatörténet leggigantikusabb alkotása: A Nibelung gyűrűje, avagy a Ring-ciklus 3. SIEGFRIED

Az előadást tartja: dr. Eisler Péter , helyszín: Rendezvényterem, 1056 Budapest, Molnár utca 11

2013-ban az egész világon ünnepeljük Richard Wagner születésének 200. évfordulóját. A sorozat célja megszerettetni Wagner művészetét mindazokkal, akik eddig még nem ismerik művészetét. Az előadásokon ugyanakkor a Wagner-rajongók is hallhatnak, láthatnak érdekességeket.

Az októberi előadás A Nibelung gyűrűje (Der Ring des Nibelungen) – Ring-ciklusnak is nevezik -, Wagner négy operából álló ciklusával foglalkozik. Az operák szövegét és zenéjét 1848 és 1874 között írta meg Wagner, több forrást felhasználva: a germán és skandináv mítoszokat, népmeséket (Edda-énekek, a Völsunga saga, a Thidriks saga és a Nibelung-énekek).

A SIEGFRIED a tetralógia harmadik része, háromfelvonásos opera. Ősbemutatójára 1876. augusztus 16-án került sor a bayreuthi Festspielhausban.

Wagner az Eine Mitteilung an meine Freunde  című írásában Siegfriedről a következőket jegyezte le: „
számomra Siegfried az örökké, egyedülvalóan, önkéntelenül is termékenyítő férfias szellem, az igazi tettek megvalósítója, a legteljesebb közvetlen erő és a kétségektől mentes szeretetreméltóság szelleme…”

Helyfoglalás érkezési sorrendben!

A belépés díjtalan! Zeneműtárunk és rendezvényeink támogatására adományokat köszönettel elfogadunk!

...megosztás
nemzetiség: