Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Richard Wagner művészete – tízedik előadás

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt  2013. szeptember 12-én, csütörtökön 17 órára  Richard Wagner művészete  című sorozatunk tízedik előadására

Az operatörténet leggigantikusabb alkotása: A Nibelung gyűrűje, avagy a Ring-ciklus 2. A WALKÜR

Az előadást tartja: dr. Eisler Péter

2013-ban az egész világon ünnepeljük Richard Wagner születésének 200. évfordulóját. A sorozat célja megszerettetni Wagner művészetét mindazokkal, akik eddig még nem ismerik művészetét. Az előadásokon ugyanakkor a Wagner-rajongók is hallhatnak, láthatnak érdekességeket.

A szeptemberi előadás A Nibelung gyűrűje (Der Ring des Nibelungen) – Ring-ciklusnak is nevezik -, Wagner négy operából álló ciklusával foglalkozik. Az operák szövegét és zenéjét 1848 és 1874 között írta meg Wagner, több forrást felhasználva: a germán és skandináv mítoszokat, népmeséket (Edda-énekek, a Völsunga saga, a Thidriks saga és a Nibelung-énekek).

A WALKÜR háromfelvonásos zenedráma, a ciklus azon darabja, amit többször önállóan is bemutattak. Librettóját Richard Wagner írta a Völsunga saga és az Edda énekek alapján. Bemutatójára 1870. június 26-án került sor.

Helyfoglalás érkezési sorrendben!

A belépés díjtalan! Zeneműtárunk és rendezvényeink támogatására adományokat köszönettel elfogadunk!

Helyszín:

Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár – Rendezvényterem

„2010-ben az Év Könyvtára”

1056 Budapest, Molnár utca 11.

...megosztás
nemzetiség: