Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

„Quartettissimo” 4. Európai Vonósnégyes Fesztivál

2013. szeptember 20-21-22.  Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély felújított, koncertermében a Károlyi József Alapítvány 2013. szeptember 20-21-22-én szervezi meg a « Quartettissimo » 4. Európai Vonósnégyes Fesztivált.

Minden évben a Fesztivál célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra terjesztését, megismertetését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre, valamint a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, egyben fiatal zenészek számára nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítására, hiszen minden évben külföldi művészek is részt vesznek a rendezvényen. 2013-ban a fesztivál az Kulturális Örökség Napjai keretein belül zajlik.

A program keretében három esti koncert kerül megrendezésre neves hazai és külföldi vonósnégyesek közreműködésével: Szeptember 20-án Péntek: a Quatuor Hermès, Franciaország (Haydn, Boucourechliev, Beethoven), szeptember 21-én Szombat: az  Accord  Quartet, Magyarország (Haydn, Bartók, Beethoven), szeptember 22-én Vasárnap: a Dolezal Quartet, Csehország (Haydn, Dvorak). Vasárnap délután a Kruppa Quartet, a Liszt Ferenc Zeneakadémia diákjai ingyenes koncertet adnak. (Mozart, Schumann)

A program része a program díszvendégével, Seppo Kimanen csellistával való találkozás, aki a Jan Sibelius String Quartet és a Kauniainen Fesztivál alapitója Finnországban.

A délutáni  ingyenes diákkoncerteken közreműködnek a budapesti Járdányi Pál Zeneiskola és a Hubay Jenő Zeneiskola, a dunakeszi Farkas Ferenc Zeneiskola, valamint a székesfehérvári  Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola, és AMI egykori és jelenlegi növendékei.

Ezzel együtt az Alapítvány szeretne hozzájárulni a folytonosság fenntartásához a vonósnégyesek nagy magyar tradíciójában.

A 4. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével Székesfehérvár MJV Önkormányzata, a  budapesti finn Nagykövetség és a Francia Intézet támogatják.

A program keretében ingyenesen látogatható egy a vonósnégyes hangszereivel kapcsolatos bemutató Adonyi Iván, Bardi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton és Romanek Tihamér jóvoltából. A rendezvényhez kapcsolódóan, szombaton móri borkóstoló és  vasárnap délutáni „családi program” is lesz.

Minden további felvilágosítással kapcsolatban készségesen állunk rendelkezésükre:
Károlyi József Alapítvány kastely@karolyi.org.hu; www.karolyi.org.hu; tel. 06 21 311 04 26

...megosztás
nemzetiség: