Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Érettségi ünnepség a Budapesti Német Iskola Thomas Mann Gimnáziumában

A német nagykövet és a budapesti Német Iskola 2012/13-as tanévben végzett diákjai(© Deutsche Schule Budapest)A Budapesti Német Iskola 2013. június 29-én búcsúztatta idén érettségizett növendékeit.

Az érettségi bizonyítványokat Dr. Matei I. Hoffmann német nagykövet adta át a 34 végzős diáknak. Az évfolyam tanulmányi átlaga 2,2 volt (német rendszer szerint), ami említésre méltó teljesítmény.

Egy német és egy magyar diáklánynak sikerült 1,1-es átlagot teljesíteni, egy magyar fiú pedig, aki a harmadik legjobb eredményt érte el, DAAD tanulmányi ösztöndíjat kapott Németországba.

A bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának 35 végzős diákja már 2013. június 22-én megkapta az érettségi bizonyítványt, melynek átadásán Hildegard Jacob asszony, a BLASchA (Bund-Länder-Ausschuss für schulische Arbeit im Ausland) tartományi elnöke is jelen volt.

A budapesti Német Nagykövetség támogatja és elismeri a Budapesti Német Iskola és a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának értékes és hasznos munkáját, és örül, hogy a többi érdekelt féllel együtt hozzájárulhat a fiatalok iskolai képzéséhez.

Budapesti Német Iskola

Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja

...megosztás
nemzetiség: