Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A Balassi Intézet az eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött

Magyarország a kultúrán keresztül tudja magát a leghatékonyabban megmutatni a világban – állapították meg a Balassi Intézet által a külföldi magyar kulturális intézetek vezetői számára szervezett, Zenei hullámhossz elnevezésű, kétnapos budapesti találkozó résztvevői.

Az évente megrendezett találkozó megnyitóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: Magyarország számára különleges jelentősége van annak a “lágy erőnek”, amelyet a Balassi Intézet jelenít meg, hazánk a kultúra, a tudomány és a művészetek révén ugyanis olyan erőt tud felmutatni, amely a világ nagyhatalmainak sorába emeli.

A közigazgatási és igazságügyi tárcát vezető politikus hangoztatta, a Balassi Intézet fennállásának egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött: a napokban zárt például a washingtoni Smithsonian Folklife Festival, hazánk számos nemzetközi könyvvásáron képviseltette magát, és fontos résztvevője volt Horvátország EU-csatlakozási ünnepségeinek.

Fotó:Botár Gergely

Hatos Pál vezetése alatt átgondolt építkezés folyik a Balassi Intézetben – méltatta a főigazgató munkáját Navracsics Tibor, emlékeztetve: rövidesen Zágrábban, Belgrádban és Pekingben is magyar kulturális intézetek nyílnak.

(MTI, KIM)

...megosztás
nemzetiség: