Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Biciklisek százai ünneplik a horvát uniós csatlakozást

Bringás “cseretúrával” ünnepli Pécs és Eszék Horvátország uniós csatlakozását vasárnap: a magyar és a horvát városból 100-100 biciklis indul egymás felé.

Június 30-án reggel fél 8-kor 100-100 fős bringás csoport indul Pécsről (a Széchenyi térről) és Eszékről. Útközben Beremenden találkoznak egy ebédre és rövid ismerkedésre, majd folytatják az útjukat Eszék, illetve Pécs felé. A biciklizők részt vesznek a hivatalos csatlakozási ünnepségeken. Hétfőn indulnak vissza, Kisharsányban összetalálkozva megosztják egymással élményeiket.

Az BIKE.U. ötletgazdája, a Pécsett élő holland, Európa-szerte bicikliző Simon Wintermans szerint a sportos, vidám akció megmutatja, hogy Eszék és Pécs olyan közel fekszik egymáshoz, hogy egyetlen nap alatt bringával odamehet az ember. “Nincs határ és nincs távolság” – fogalmazott.

Nagy Csaba alpolgármester is végigkerekezi a távot. A sajtótájékoztatón elmondta: a város számára rendkívül fontos a Pécs-Eszék évtizedes testvérvárosi kapcsolat. A határ eltűnésével pedig további üzleti lehetőségek nyílnak meg, ami új impulzus lehet mindkét város számára.

Szabó Anett, a város turisztikai szervezete, az IrányPécs vezetője hozzátette: nem titkolt cél turisztikai vonzerő növelése. A határ megszünésétől egyértelműen a turizmus fellendülését várják.

A biciklis akcióról friss információ olvasható a Facebookon a “BIKE.U.2013” alatt, emellett közvetlenül fölvehetik a kapcsolatot Simon Wintermans-szal a 20-9258550-es telefonszámon, vagy a simon@europeonbike.info e-mail címen.

forrás: stop.hu

...megosztás
nemzetiség: