Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A gyermekdalok és táncok fesztiválja a Csiliben

Sok évre tekint vissza a német nemzetiségi óvodások fesztiválja, mely volt már Csepelen, Ürömön, Solymáron, Dunabogdányban, Pilisvörösváron és most április 26-án Pesterzsébeten a Csili Művelődési Központban  ünnepeltek a gyerekek, a pedagógusok és a szülők, nagyszülők. A rendező a XX. kerületi Baross Ovi volt. 12 budapesti és Pest megyei óvoda mutatta be műsorát, mely nagy sikert aratott a nézők körében. Az óvodák fontos szerepet töltenek be az iskolai nemzetiségi oktatásra való felkészülésben – erről is szólt megnyitójában Szabados Ákos polgármester, aki megköszönte a közreműködő pedagógusok és gyerekek munkáját. Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke köszöntötte a népes vendégsereget, és jó szórakozást kívánt a műsorhoz. Már az előtérben terített asztalok várták a gyerekeket, akik igazi szorgalommal , komoly német   nyelvtudással és fesztelen színpadi mozgással lepték meg a nézőket.

Köszönet illeti a támogatókat: Német Óvoda és Iskolaegyesület, Fővárosi Német Önkormányzat, Pesterzsébeti Német Önkormányzat

Képeinken: Bárkányi Judit, elnök, Szabados Ákos polgármester, Manfred Mayrhofer, a Landesrat képviseletében, valamint a taksonyi, a pilisszetniváni és a pilisvörösvári német nemzetiségi óvoda produkciói.

Bajtai László felvételei

 

 

nemzetiség: