Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A gyűlöletbeszéd ellen, a toleranciáért Műhelyrendezvény és sajtótájékoztató az ombudsman hivatalában

Az utóbbi idők hírei és tapasztalatai nyomán az alapvető jogok biztosa 2013-ban „Kommunikációval az egyenlő méltóságért – befogadó beszéd kontra gyűlöletbeszéd” címmel projektet indított annak vizsgálatára, hogy a hatóságok és állami szervek miként látják el megelőző feladatukat, és hogyan segítik ebben a tevékenységben a civil szférát, továbbá kihasználják-e a civil, valamint nemzetközi partnerségekben rejlő lehetőségeket. A projekt a gyűlöletkeltés elleni fellépés példaértékű gyakorlatait, kezdeményezéseit is igyekezett felkutatni.

A projekt részeként az alapvető jogok biztosa 2013. április 29-én 9.00 órára műhelybeszélgetésre hívta a partnereket a szakmai álláspontok minél jobb megismerésére. A rendezvény helyszíne a Hivatal első emeleti Díszterme.

A sajtótájékoztatón Szabó Máté a projekt, valamint az azzal együttműködő intézményekkel, hatóságokkal, civil szervezetekkel, tudományos, oktatási és média-szakemberekkel folytatott konzultációk eredményeit, felismeréseit, tapasztalatait és javaslatait összegzi. A sajtótájékoztató április 29-én 11.30-kor kezdődik, az ombudsman hivatalának földszinti könyvtárában.

Letölthető dokumentum >>>

...megosztás
nemzetiség: